Kedd, 2019-07-16, 5:28 AM
Üdvözöllek Vendég | R
Eb-Training TeamNyitólapProfilom>
Regisztráció

Belépés
Honlap-menü

Belépés

Gazdavédelem.

Fegyelmező.

Hátrálósok.

Kutyás-kommandós

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0


Lábhoz!Tanítása:

Labdával, jutalomfalattal vagy hurkával történhet, mindig attól függ, hogy a kutya melyiket szereti a legjobban és azzal dolgozunk.Jól megjátszatjuk és beigazítjuk lábhoz és gyors lépésben jobbra kis körben-balra kis körben forgolódunk vele és amíg még figyel eldobjuk neki a labdát.Azután újrakezdjük az egészet, jobbra át-balra át és megint eldobjuk a labdát.

Belecsempészünk egy kis ülj, feküdj, állj fegyelmezőt mindig.Ahogy fejlődik a kutya el-el dugdossuk a labdát a hónunk alá, áll alá vagy zsebre rakjuk, előbb kis időre és utána rögtön jutalmazzuk.

Ha rendes pórázon könnyen vezethető a kutya, a pórázon vezetésből a szabadon követésbe az átmenetet, egy kis póráz segítségével oldjuk meg.

Kis póráz:
-de itt nem a boltban kapható rövid, vastag, nehéz pórázra gondolok.
Hanem: veszünk egy vékony zsineget, vagy erősebb kutyánál bőrt és tetszés szerinti hosszúságra vágjuk, aminek az a lényege, hogy rövid legyen.Egyéni igény szerint, kb. 30-40 cm.
Erre rákötünk egy kisméretű, de erős karabinert és voálá kész is a kis póráz.

Szabadon követés tanítására használjuk, meg pontosításokra, korrigálásokra.

Magyarul, ha már szépen megy a kutya láb mellett pórázon, akkor ráteszem ezt a kis pórázt és lecsatolom a rendes pórázt.
Ugyanúgy használom, mint a rendes pórázt, de nagyon nagy előnye, ha szépen megy mellettem a kutya, egyszerűen elengedem.Kicsi, rövid, nincs súlya, a kutyát egyáltalán nem zavarja, sőt a legtöbb azt hiszi, hogy nincs is rajta semmi.

Bármikor meg lehet fogni, úgy mond, rányúlni a kutyára-kikorrigálom, mondjuk, ha nagyon eltávolodik tőlem, vagy hátraarcnál rányúlok és pontosítok vele, hogy gyorsan és szűken forduljon a kutya.

A szabadon követéshez átmenetként szoktuk használni a kis pórázt, ami egy vékony rövid zsineg, karabinerrel a végén és azt csatolod rá a fojtó nyakörvére.Először úgy használod, mint a rendes pórázt, ha szépen megy a kutya elengedheted, ha fel-fel ugrál akkor megfogod, lekezeled úgy, mintha rendes póráz lenne nálad és ha újra szépen megy elengedheted.Ha jutalomfalattal motiválod a kutyát, még nagyon sokáig a kezedben kell tartsd, hogy lássa a kutya és sűrűn adogatni a falatokat neki.

Óva intek mindenkit attól, hogy nagyon hamar megvonja a jutalomfalatot a kutyától. A kutya először is a jutalomért dolgozik, és néz fel, először a falatra, később rád, de ez hosszú hónapok munkája.
Artúr nemsokára három éves, én madzagos labdával jutalmazom és rejtegetem, hol a bal nadrág zsebembe, hol a bal hónom alá , hol a mellény zsebbe és sűrűn dobom neki jutalmul.

A kutya nagyon gyorsan megtanul dolgokat, de azt, hogy gyorsan szépen pontosan és jutalom nélkül csinálja, rengeteg munka és idő...idő...idő...idő...

 Folyt. köv.

Kiskunhalasi kutyaiskola-ebtrainingteam
Keresés

Jön a kutya...jaj!

Gazdavédelem 2.

Brúnó-őv. tréning.

Játékos szituációk

Barátaink:
 • vonrebellhof.hu
 • Vérző Hold Stúdió
 • alsoretiharcos.freewb.hu
 • berkes-zsolt.gportal.hu
 • Hun-Web Linkek
 • Kutya.wyw.hu
 • kutyatartas
 • Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
 • .tkb.atw.hu
 • http://korostorkifenevad.lapunk.hu


 • Copyright MyCorp © 2019
  Ingyenes webtárhely uCoz