Kedd, 2019-07-16, 5:44 AM
Üdvözöllek Vendég | R
Eb-Training TeamNyitólapProfilom>
Regisztráció

Belépés
Honlap-menü

Belépés

Gazdavédelem.

Fegyelmező.

Hátrálósok.

Kutyás-kommandós

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Akadályugrás, palánkmászás apport behozatalával:
Akadályugrás és palánkmászás-a tanítási módszer ugyanaz.Sőt palánkot mászni sokkal hamarabb megtanulnak a kutyák és szívesebben is csinálják.Az akadálynál nagyon hamar elkezdenek trükközni, ahogy emelkedik a magassága annál inkább megpróbálják kikerülni.

A legalacsonyabb léccel indítok és oda-vissza átugrom az akadályt a kutyával együtt.Ha felfogta, hogy mit akarok és szívesen ugrik velem előveszem a két labdát és ahogy a videón is látható egyet átdobok.

Hozd vezényszót mondok amikor ráfog és hívom vissza:hozzám vagy akadály, sőt az elején odaszaladok az akadály megütögetem és úgy csalogatom vissza.

Kezdő kutyára, de még a haladóra is rácsatoljuk a hosszú pórázt és azzal akadályozom meg, ha ki akarja kerülni.Ha van segítség még jobb, a segítőtárs az akadály mellé áll és ő kezeli a hosszú pórázt.

Fontos, hogy ne az legyen a fő szempont, hogy minél hamarabb pakoljam fel a léceket és egy hét múlva már az 1 m-t ugorja.Az ugrás helyes  
technikája a fontos: a lábát nem ütheti hozzá a léchez.Versenyen ezt lepontozzák és a kutyának is fájdalmas, ha állandóan megüti a lábát.
Ráadásul ha már apportfával a szájában ugrik még nagyobb jelentősége van, mert maga az apport tanítása sem egy egyszerű dolog: sík talajon később akadályon és A palánkon.Ott még arra is külön kell figyelni, hogy ne rágja a fát a kutya.Tehát előbb megtanítom szabályosan akadályt ugrani - párhuzamosan vele külön az appotírozást(később erről is lesz szó) és majd utána csatolom össze a két gyakorlatot.

Visszatérve az akadályhoz, amikor egy lécmagasságot simán ugrik oda-vissza akkor emelem meg a következő szintre, rápakolok még egy lécet.De csakis egyet.Artúr minden egyes lécemelésnél egy darabig beveri a lábát, de gyorsan hozzászokik az új magassághoz és akkor jöhet az újabb léc.

A palánknál ugyanez a helyzet.Kezdetben jól széthúzom a palánkot, hogy minnél alacsonyabb legyen és ahogy fejlődik a kutya úgy magasodik a palánk.

Azért kell a lábak között dobni a labdát-tárgyat, mert ez egy tanítási fokozat és amikor a kutya később a tárgyal visszatér a gazdához-na innen mondom én hogy szoktam:

-tehát átdobom a labdát az akadályon elküldöm Artúrt, átugorja, ahogy felveszi a labdát pörgetem a másikat, mutatom neki , hívom
-és amikor visszafelé átugorja az akadályt átdobom a lábam között
.
Ez egy játékos rész, mai napig csinálom vele, hogy gyors legyen és örömmel ugorjon.

A lényeg:

-megtanulja a kutya, hogy amikor visszaugrik, közvetlen szemből szorosan érkezzen hozzám és amikor be akarom ültetni szabályosan-most a tanításról beszélek-akkor összezárom a lábam és rászólok ülj, persze ilyenkor nincs második labda.Mert már tudja , hogy oda-vissza meg kell ugrani az akadályt, tehát elég egy tárgyat átdobnom és amikor visszaugrik vele, beültetem és utána játszok vele.

Folyt. köv.

Kiskunhalasi kutyaiskola-ebtrainingteam
Keresés

Jön a kutya...jaj!

Gazdavédelem 2.

Brúnó-őv. tréning.

Játékos szituációk

Barátaink:
 • vonrebellhof.hu
 • Vérző Hold Stúdió
 • alsoretiharcos.freewb.hu
 • berkes-zsolt.gportal.hu
 • Hun-Web Linkek
 • Kutya.wyw.hu
 • kutyatartas
 • Weblink Linkgyűjtemény, Linkek
 • .tkb.atw.hu
 • http://korostorkifenevad.lapunk.hu


 • Copyright MyCorp © 2019
  Ingyenes webtárhely uCoz